Bahan-Bahan
Bahan A (Adunan Tepung)
(*Campur semua dalam blender dan mesin )
1 cawan tepung gandum
1.7 cawan air biasa (lebih sedikit dari 1 1/2 cawan)
3 sudu besar santan pekat (saya guna santan kotak saja)
3 sudu besar minyak masak (Untuk melembutkan)
1 biji telur ayam
sedikit garam
sedikit kunyit atau pewarna kuning
Bahan B1
1 sudu besar minyak utk menumis
3 ulas bawang putih (dicincang)
1 tangkai daun kari (dihiris nipis)
1 keping kulit kayu manis
1 kuntum bunga lawang
3 kuntum bunga cengkih
2 biji buah pelaga
Bahan B2
3/4 paket rempah kari Daging dibancuh dengan sedikit air (dijadikan pes)
300 gram Daging (dipotong kecil)
1 camca kecil lada hitam/putih (ditumbuk halus)
1/2 kiub Daging lembu 'Knor'
sedikit garam
Bahan B3
2 biji bawang besar (dipotong kuib)
1/2 mangkuk kecil hirisan daun sup
Bahan B4 (Pelengkap Rasa)
Cili Merah
Daun Sup
Cara-Cara Memasak: Kat Sini