Bahan-Bahan
Bahan A
~1 Kilo ubi keledek merah (berat selepas direbus dan dibuang kulit).
300 gram tepung gandum
sedikit garam
Bahan B
Minyak untuk goreng tenggelam
20 ekor udang hidup (dibuang kepala sahaja)
1 camca besar tepung gandum
sedikit air
Bahan C (ditumbuk halus)
2 batang serai yang bersaiz besar. BOLEHdiambil hingga 4 inci dari pangkal bawah (dihiris nipis)
1/2 inci kunyit hidup
1 camca teh jintan manis
sepeket kecil udang kering (anggaran 10-12 gram)
7 biji cili padi merah (boleh kurangkan jika tidak mahu terlalu pedas)
1 biji bawang besar
Bahan D
20-25 ekor udang hidup 'kecil' (dibuang kulit. Jika saiz besar BOLEH dipotong 2 atau 3)
150 gram kelapa parut (putih sahaja)
70 gram gula putih
sedikit garam
Cara-Cara Menyediakan nya: Kat Sini